Header ads

Header ads
» » » » » » » Tam baldıran zehri içilecek günlerdeyiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çözüm sürecinin devam etmesi için sarf ettiği “Gerekirse baldıran zehiri içerim” sözünü hatırlatan Demirtaş, “Bir bakıyorsunuz baldıran zehircileri ortada yok. Hani ne olursa olsun vazgeçilmeyecek, ne olursa olsun dönülmeyecekti?” dedi


BAYRAM KAPLAN İdil Şırnak DHA
Günlerdir sokağa çıkma yasağının uygulandığı Cizre’ye gitmelerine izin verilmeyen HDP’li vekillek grup toplantılarını İdil ilçesindeki Kültür Merkezi’nde yaptı. Toplantıda konuşan Eşbaşkan Demirtaş, parti binaları ile doğuya sefer yapan otobüs firmalarına yönelik 400 saldırı yapıldığını, bu saldırıların Ak Parti, devlet ve MİT organizasyonuyla yapıldığını iddia etti. Demirtaş’ın konuşmasında satır başları özetle şöyle:
 
ŞAHSIMDA 6 MİLYON KİŞİYE SORUŞTURMA AÇILDI: Bütün bu olup bitenlerden sonra bir kişiye soruşturma açıldı. Kime, bana açıldı? Ne demişim açıklamamda? Aynı zamanda bir hukukçu olarak halkımıza, partililerimize yasal ’meşru müdafaa’ hakkını hatırlatmışım.Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı, Cumhurbaşkanı’n talimatıyla şahsımda hepinize soruşturma açtı. Ben bir kişi olmaktan öte, bu partinin eş genel başkanı olarak bize oy veren, bize güvenenlerin temsilcisiyim. Şahsıma açılmış soruşturma, bize oy vermiş 6 milyondan fazla insana açılmış soruşturmadır.”
 
ÇARPITMA VE MANİPÜLASYON: Burada 3 gündür Cizre’deki 120 bin insanımıza ulaşamıyoruz. Felaketin, uçurumun kıyısına gelmiş Türkiye halklarının geleceğini kurtarmaya çalışıyoruz. Durum bu kadar kritik, bu kadar hassastır. Biz bu kadar kutsal bir amaç için yollardayken, halen Ankara’dan tehdit ve hakaret sesleri duyuyoruz. Bu barış yürüyüşümüze değer biçmek yerine, halen maalesef hükümetin veya devletin en üst düzey yetkililerinden çarpıtma, manüpülatif açıklamalar duyuyoruz.
ATEŞKES GÜNLERİNDE HER ŞEY KOLAYDI: (Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, ‘Gerekirse baldıran zehiri içerim’ sözüne atıfta bulunarak) Ateşkes günlerinde, her şeyin normal olduğu, barış sürecinin büyük bir şevkle, umutla gittiği günlerde baldıran zehri içmek kolay. Tam baldıran zehri içilecek günlere gelindi. Tam da cesaretin, fedakarlığın yapılacağı günlere gelindi. Bir bakıyorsunuz baldıran zehircileri ortada yok. Hani bedeli ne olursa olsun vazgeçilmeyecek, dönülmeyecekti? ’Bedeli ne olursa olsun canımızla bile ödemeye hazırız’ diyen siyasetçiler nerde şimdi?”
 
100 YIL DA SÜRSE DİYALOG OLACAK: Her şeye rağmen akan kanı durdurabiliriz. Ülkenin Cumhurbaşkanı oylarak samimiyseniz buyurun elele verelim, önce bu kanı durduralım. Yaptığımız çağrılara, girişimlere olumlu cevap verin, ’operasyonlar son terörist kalıncaya kadar devam edecek’ demek yerine, 1-2 yıl önce halka verdiğiniz sözleri hatırlayın. Çok açık ve net söylüyorum 100 yıl daha sürse, PKK, PKK olarak orda kalacak. Türkiye ordusu, Türkiye ordusu olarak orada kalacak. Olanlar, her gün taşıdığımız tabutlardaki genç bedenlere, genç çocuklara olacak. 100 yıl da sürse, 101 yıl sonra yeniden müzakare, diyaloga geçilecek.
 
KCK MÜZAKEREYE DÖNMEYE HAZIR: Güvenlik güçlerinin Cizre de yaptığı PKK propagandasını, 30 yıldır PKK Cizre’de yapamamıştır. Tankla, panzerlerle evleri tarayan, anonslarla, halka hakaret eden, küfür eden özel harekâtçılar zannediyorlar ki şu anda halka boyun eğdiriyor. Ben savcı olsam hepsini PKK’ye yardım yataklıktan tutuklarım. Yaptığımız çağrılara KCK’den olumlu yanıtlar geliyor. ‘Biz karşılıklı olarak silahları susturmaya ve müzakereye dönmeye hazırız’ diyorlar. Ankara’ya düşen şey silahta, çatışmada, operasyonda ısrar etmek olmamalı artık.

About Unknown

Merhaba ! Bu Haber sitesinde Lütfen Argo ve Küfür Yorumları yapmayınız Teşekkürler
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Leave a Reply