Header ads

Header ads
» » » » » » » Evinizin Sokaktan 5 Kat Daha Kirli Olduğunu Biliyor musunuz?

Anneler, Babalar...


Amerikan Çevre Örgütü'nün araştırmasına göre, kışın evimizin havası dışarıdan 5 kat daha kirli! Artık yaz bitiyor, camlar kapanacak ve evinizin havası toksik ,zehirli hale gelecek...
Evimizdeki zehirli gazlar, kısa dönemde göz, burun ve boğazda yanma, baş ağrısı, yorgunluk ve halsizlik gibi belirtiler, uzun dönemde alerji, astım, kalp rahatsızlıkları ve kanser gibi hastalıklara sebep olabiliyorlar...
Peki evinizin havasını nasıl temizlersiniz?




Öncelikle evimizi kirleten kaynaklara bakalım:

1. Duvarlardaki Boyalar,ve Kağıtlar

Duvarlarınızdaki boyalar VOC diye tabir edilen, uçucu organic bileşenler içerir, ve evinizin havasına zehirli bileşenler bırakır. Boya satın alırken üzerinde düşük VOC seviyesi yazan su bazlı boyaları tercih etmelisiniz.



Duvar kağıtları yapıştırıldığı tutkal sebebi ile ve odayı hava aldırmadığı için sağlıksızdır. Çocuklarımızın odasını renklerine cici bicilerine aldanıp kağıt kaplamayalım.

2. Ocak'tan Çıkan Tam Yanmamış Gazlar


Yemek pişirirken tam yanma sağlanmayan doğal gaz ve karbonmonoksit havaya karışır, yemek yaparken mutfak camınızı açın.




3. Kimyasal Ev Ürünleri

Deterjanlar,oda kokuları, çamaşır suyu, böcek ilaçları, deodorantlar ,ayakabı cilaları, kuru temizlemeden gelen giysiler ve daha bir çok ev eşyası evimize 55.000 adetten fazla çeşitte kimyasal bırakıyor.  Ve bu kimyasalla ciğerlerimiz ve deri yolu ile vücudumuza geçerek, kanımıza karışıyor. Kimyasal ürünleri doğal olanları ile değiştirin.





4. Ayakkabılar'daki Kanserojenler

Gün boyu dışarıda gezdiğimiz ayakkabılar, asfaltan araba egzoslarından bulaşan zehirleri evimize taşır. Ayakkabıları dışarıda çıkarıp, hemen dolaba kaldıralım.



5. Mobilyalardan Çıkan Formaldehit

Masif ve doğal olmayan mobilyalar bir çok kimyasal ile üretilmekte ve bu maddeleri 5 yıl boyunca evinize geri vermektedir. Çocuk ve bebek odaları , yatak odaları için mutlaka masif ve doğal cilalı ürünler tercih edin. Yada alabiliyorsanız bir tanıdığınızdan kullanılmış bebek yatağı ,odası alın.  İkinci bebek için abi/ablasının eşyalarını kullanması en iyisidir.




6. Akar Böcekler

Klima, halı, yorgan yastık, koltuk gibi ortamlarda bolca bulunan akar böcekler solunum sisteminizi rahatsız eder, alerjik reaksiyonlara sebep olabilir. Klima filtrenizi her yıl değiştirin. Halıları, koltukları, su filtreli süpürgeler ile temizleyin ve yorganlarınızı havalandırın. Güneş en iyi akar böcek öldürücüdür. 




7. Sigara Dumanı

Evinizde sigara içilmesine müsade etmeyin. Gelen misafirleriniz içinde bu kural geçerli olsun. Sigara fare zehirinden arseniğe kadar her türlü zehiri içeriyor. En büyük kanserojen.





Evinizdeki kirli havayı , doğal ürünler kullanarak, evinizi her gün 10 dakika havalandırarak ve yeşil bitkiler edinerek temizleyebilirsiniz.

Bitkilerle ilgili olarak sadece ‘havadaki karbondioksiti alıp dışarıya oksijen verirler’ diye biliriz. Ancak yapılan bilimsel araştırmalar, bitkilerin sadece karbondioksit değil birçok zehirli maddeyi emerek ortam temizliği yaptığını ortaya koyuyor.

Amerikan Uzay Araştırmaları Kurumu’nun (NASA) bitkiler üzerinde yaptığı bir araştırma, havaya karışan zararlı kimyasallardan doğal yollarla kurtulabileceğimizi ortaya koydu. NASA, iki yıl boyunca doksan bitki üzerinde araştırma yaparak bunlardan 15′inin bu zararlı kimyasalları emdiğini buldu.

Bu bitkiler, aloe-vera, bambu, areka, kauçuk, benjamin, deve tabanı çeşitleri, dracaena çeşitleri, barış çiçeği, paşa kılıcı, İngiliz sarmaşığı, potos sarmaşığı, salon eğreltisi ve kurdele çiçeği.



Bitkiler, 24 saatte yüzde 87 oranında havadaki kiri yok edebilir. Etkin sonuç için bitkilerin boyunun en azından 15 cm kadar olması gerekiyor.

Sizde bu kış evinizde temiz bir nefes almak için evinizi kimyasallardan arındırın ve çiçeklerle donatın :)

Sevgilerimle

About Unknown

Merhaba ! Bu Haber sitesinde Lütfen Argo ve Küfür Yorumları yapmayınız Teşekkürler
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Leave a Reply